Stap voor stap bereiden
Glutenvrije penne met spinazie en ricotta is een lekker en gezond pasta gerecht. Voor dit pasta recept hebben we gekozen voor glutenvrije penne maar je kunt natuurlijk ook gewone penne gebruiken.
Voor deze glutenvrije penne met spinazie en ricotta hebben we gekozen voor de glutenvrije penne van Farmo. Een heerlijke glutenvrije pasta die gemaakt is van rijst en mais.
Pak een goede wokpan en zet hem op middelhoog vuur. Doe een scheutje biologische olijfolie in de pan.
Pel een teentje knoflook en prik deze op een vork. Wrijf het teentje knoflook door de olijfolie heen zodat de olie de smaak van de knoflook goed opneemt.
Voeg vervolgens een beetje roomboter toe en laat het smelten. Blijf in de tussentijd het teentje knoflook door de boter en olijfolie heen wrijven.
Zodra de boter gesmolten is kun je de verse spinazie toevoegen. Voeg de spinazie geleidelijk toe. Zodra je alle spinazie hebt toegevoegd kun je een beetje peper toevoegen voor wat extra smaak.
Doe vervolgens de ricotta in de pan en schep de ricotta en spinazie goed door elkaar.
Pak een schoon gewassen citroen en rasp een klein beetje van de schil door de spinazie en ricotta. Dit geeft het pasta gerecht een vleugje frisheid.
Pak een glas droge witte wijn en doe deze in de pan. Laat het de spinazie, ricotta en witte wijn op middelhoog vuur pruttelen.
Breng in de tussentijd een grote pan met water aan de kook. Maak eventueel gebruik van een waterkoker om tijd te besparen. Zodra het water kookt kun je wat zout toevoegen om de pasta extra smaak te geven.
Doe de glutenvrije penne in het water en kook ze voor ongeveer 9 minuten. Wij maken altijd gebruik van een pastapan. Met een pastapan kook je de pasta namelijk nog makkelijker. Heb je thuis nog geen pastapan? Hier vind je betaalbare pastapannen. Wil je meer weten over het koken van pasta? In ons blog ”pasta koken doe je zo” lees je alles over het koken van pasta.
Zodra de glutenvrije penne gaar zijn kun je ze afgieten. Pak een lepel een doe de pasta in de wokpan bij bij de spinazie en ricotta. Meng alles goed door elkaar zodat de pasta aan de saus kan hechten. Breng de saus eventueel op smaak met wat extra zout en peper
Schep de glutenvrije penne met spinazie en ricotta op warme borden en doe er eventueel wat geraspte parmezaanse kaas overheen.
Glutenvrije penne met spinazie en ricotta kun je natuurlijk ook met ‘normale’ penne of een andere soort pasta maken. In onze pastashop vind je al onze Italiaanse pasta’s voor je favoriete pasta gerechten. Laat je fantasie de vrije loop!
Buon appetito!
Glutenvrije penne
250 gram ricotta
250 gram verse spinazie
Knoflook
Een glas droge witte wijn
Citroen rasp
Peper en zout