Stap voor stap bereiden
Pasta all’Amatriciana is een simpel pasta recept dat ook nog eens heel lekker smaakt. Gemaakt met een paar simpele ingrediënten, die bij elkaar gevoegd een heerlijk bordje pasta opleveren. Voor onze pasta all’Amatriciana gebruiken we de tagliatelle van Carassai.
Ter voorbereiding op de pasta all’Amatriciana is het handig om de pancetta alvast in kleine blokjes te snijden. Snij het teentje knoflook en de ui ook alvast fijn. De tomaatjes kun je in tweeën delen.
Pak een goede wokpan en zet hem op het vuur. Doe een scheutje biologische olijfolie in de pan en doe de pancetta in de pan.
Zodra de pancetta een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen, kun je de knoflook en ui bij de pancetta voegen. Fruit de knoflook en ui totdat ze lichtbruin beginnen te worden.
Zodra de knoflook en ui mooi lichtbruin geworden zijn kun je de gehalveerde tomaatjes toevoegen. Roer de tomaatjes goed door elkaar en voeg wat oregano toe.
Voeg vervolgens een glas rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Roer het geheel goed door elkaar terwijl de alcohol verdampt.
Voeg de tomaten passata toe en breng de Amatriticana saus op smaak met een beetje peper en zout. Roer de saus weer goed door elkaar. Laat het geheel daarna nog even op half gas pruttelen.
Breng in de tussentijd een grote pan met water aan de kook. Maak eventueel gebruik van een waterkoker om tijd te besparen. Zodra het water kookt kun je wat zout toevoegen om de pasta extra smaak te geven.
Doe de tagliatelle in het water en kook ze voor ongeveer 6 minuten. Wij maken altijd gebruik van een pastapan. Met een pastapan kook je de tagliatelle namelijk nog makkelijker. Heb je thuis nog geen pastapan? Hier vindt je betaalbare pastapannen. Wil je meer weten over het koken van pasta? In ons blog ”pasta koken doe je zo” lees je alles over het koken van pasta.
Zodra de tagliatelle gaar zijn kun je ze afgieten. Pak een lepel een doe de tagliatelle in de wokpan bij de Amatricianasaus. Roer alles goed door elkaar zodat de pasta aan de rest kan hechten. Breng de saus eventueel op smaak met wat extra zout en peper.
Schep de pasta all’Amatriciana op warme borden en doe er wat geraspte parmezaanse kaas overheen.
Pasta all’Amatriciana kun je natuurlijk ook met penne of een andere soort pasta maken. In onze pastashop vind je al onze Italiaanse pasta’s voor je favoriete pasta gerechten. Laat je fantasie de vrije loop!
Buon appetito!
Tagliatelle met eieren van Carassai
125 gram pancetta
400 gram tomaten
250 gram tomaten passata
Rode wijn
Origano
1 ui
Knoflook
Parmezaanse kaas
Peper en zout