Stap voor stap bereiden
Pasta carbonara is van veel mensen het favoriete pasta recept. Van ons ook namelijk! Daarom zijn we met deze klassieker aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn! We hebben een heerlijke nieuw pasta recept voor je: pasta carbonara met gerookte zalm! Wat dacht je daar van. Voor dit heerlijke pasta recept hebben we gebruik gemaakt van de tagliatelle van Leonardo Carassai .
Voor de pasta carbonara met zalm beginnen we met het mengsel van eieren en kaas. Doe de parmezaanse kaas en de eidooiers in een kom en meng het tot het een geheel is. Kruid het mengsel met flink wat zwarte peper en zet het apart
Voor dit pasta carbonara recept maken we gebruik van gerookte zalm i.p.v. panchetta. Snij de zalm in kleine blokjes en doe het samen met wat olijfolie in een wokpan. Snij de teentjes knoflook fijn en doe ze bij de gerookte zalm in de pan. Bak de zalm tot het een lekker bruin kleurtje heeft gekregen.
Breng in de tussentijd een grote pan met water aan de kook. Maak eventueel gebruik van een waterkoker om tijd te besparen. Zodra het water kookt kun je er wat zout aan toevoegen om de pasta carbonara extra smaak te geven.
Doe de tagliatelle in het water en kook de tagliatelle voor ongeveer 6 minuten. Wij maken altijd gebruik van een pastapan. Met een pastapan kook je de tagliatelle namelijk nog makkelijker. Heb je thuis nog geen pastapan? Hier vindt je betaalbare pastapannen. Wil je meer weten over het koken van pasta? In ons blog ”pasta koken doe je zo” lees je alles over het koken van pasta zoals ze dat in Italië doen!
Zodra de tagliatelle gaar zijn kun je ze afgieten. Bewaar het pastawater want dit kun je later gebruiken om de pasta wat vochtiger te maken. Voeg de tagliatelle bij de gerookte zalm en meng het goed door elkaar heen op halfhoog vuur. Voeg een scheut kookwater toe aan de pasta en voeg het mengsel van ei en parmezaanse kaas bij de rest. Blijf de tagliatelle carbonara met zalm goed door elkaar heen mengen. Voeg eventueel nog wat kookwater toe totdat de pasta goed romig is geworden.
Schep de pasta carbonara met zalm op warme borden en doe er wat geraspte parmezaanse kaas overheen. Garneer de pasta eventueel met een extra snufje peper.
Pasta carbonara met zalm kun je natuurlijk ook met penne of een andere soort pasta maken. In onze pastashop vind je al onze Italiaanse pasta’s voor je favoriete pasta gerechten. Laat je fantasie de vrije loop!
Buon appetito!
4 eieren
50 gram parmezaanse kaas
300 gram gerookte zalm
2 teentjes knoflook
Zwarte peper