Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta con polpette (met gehaktballetjes)

Stap voor stap bereiden

Dit is dé welbekende pasta uit de film lady en de vagebond. Dit is al genoeg reden om hem eens uit te proberen toch? Daarnaast is het ook erg lekker en makkelijk om te maken. Wij leggen je hieronder uit hoe je dat doet.

  1. Maak je de tomatenpassata zelf? Begin hier dan mee. Hoe je dit maakt lees je hier in het recept ‘Tomaat en basilicum pastasaus‘. Gebruik anders kant en klare passata.

  2. De stap daarna is het maken van de Italiaanse gehaktballetjes, hoe je dat doet lees je in ons recept ‘Italiaanse gehaktballetjes voor in de pastasaus’. Begin ondertussen met het koken van de pasta.

  3. Vul hiervoor een grote pan voor ongeveer 75% met water. Zet het water op het een middelhoog vuur en wacht tot het kookt. Voeg daarna de linguine van Carassai toe aan het kokende water. Lees goed op de verpakking hoe lang je de pasta moet koken. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo

  4. Voeg de tomatenpassata bij de gehaktballetjes en kook de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar. Laat het geheel op zacht vuur sudderen.

  5. Giet de gaargekookte pasta af en voeg deze bij de tomatenpassata en gehaktballetjes. Roer alles goed door elkaar zodat het gerecht één geheel wordt.

  6. Pak een diep pastabord en schep de pasta op het bord. Ons advies is om altijd warme borden te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de pasta langer warm blijft en je er langer van kunt genieten! Pak een diep pastabord en schep de pasta op het bord.

  7. Voeg eventueel nog wat basilicum toe, dit geeft het gerecht nog meer kleur. Strooi er daarna wat parmezaanse kaas overheen.

  8. Geniet van jouw bordje pasta met tomatensaus en Italiaanse gehaktballetjes, oftewel de pasta con polpette. Buon appetito!

  9. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pastaen alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pasta voor dit pastagerecht

Voor dit gerecht hebben we linguine gebruikt. Dit klassieke recept wordt vaak gecombineerd met spaghetti, maar linguine is net anders. De pasta is namelijk wat platter en breder dan de welbekende spaghetti. Heerlijk als je een keer wat anders wil!

Door de goede kwaliteit van de pasta blijft de saus goed hechten, wat het gerecht nog lekkerder maakt. Leonardo Carassai voegt daarna eieren aan het pastadeeg toe, waardoor de pasta nog romiger en voedzamer is. Probeer de pasta vooral zelf uit.

Linguine met eieren van Leonardo Carassai

Linguine kopen

Probeer de linguine zelf en maak je pasta con polpette nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Linguine

De beste wijn voor pasta con Polpette

Bij dit lekkere pastagerecht hoort een lekkere wijn. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een bijpassende wijn. Voor dit gerecht kiezen we voor een droge, rode wijn. Dit is de perfecte combinatie met de pasta con polpette. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het doet. Handige tips over pasta koken vind je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo’.

De linguine is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van linguine
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit lange slierten bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De linguine heeft een korte kooktijd van ongeveer 2 minuten, zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta con polpette te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de Italiaanse gehaktballetjes genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de linguine. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om ingrediënten in stukjes te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta con polpette dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Linguine van Leonardo Carassai 

  2. 500 ml Tomaten passata

  3. 500 gram Italiaanse gehaktballetjes

  4. Olijfolie

  5. Basilicum

  6. Parmezaanse kaas