Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta met garnalen en chorizo

Pasta met garnalen en chorizo

Stap voor stap bereiden

Pasta met garnalen en chorizo is een heerlijk pikant pasta gerecht. Pittig om te maken is dit pasta recept zeker niet. Voor dit bordje pasta gebruiken we een pasta met citroen, zoals de pasta alla chitarra citroen van Leonardo Carassai.

 

  1. Pasta met garnalen en chorizo is een pittig pasta gerecht waar je elke pastaliefhebber mee gaat verassen. De combinatie tussen de garnalen en de pikante chorizo is super lekker en stimuleert je smaakpapillen. Pikant is deze pasta zeker dus wees gewaarschuwd!

  2. Zet een wokpan op halfhoog vuur en doe er een beetje biologische olijfolie in. Snij een teentje knoflook fijn en doe het in de wokpan. Laat de knoflook lichtbruin worden en blijf goed roeren.

  3. Snij in de tussentijd het pepertje fijn en snij de 100 gram chorizo in kleine stukjes. Zodra de knoflook mooi lichtbruin is gekleurd kun je het pepertje en de chorizo toevoegen. Bak de chorizo net zo lang als jij lekker vindt.

  4. Voeg de garnalen toe en roer ze door de chorizo heen zodat ze het pikante van de chorizo en het pepertje goed kunnen opnemen.

  5. Voeg de tomaten passata toe en laat de saus voor een aantal minuten pruttelen.

  6. Pak een handje verse basilicum en doe dit bij de pasta saus. Voeg wat peper en zout bij de saus voor wat extra smaak. Let wel op met de hoeveelheid zout want de chorizo bevat al flink wat zout.

  7. Breng in de tussentijd een grote pan met water aan de kook. Maak eventueel gebruik van een waterkoker om tijd te besparen. Zodra het water kookt kun je wat zout toevoegen om de tagliolini extra smaak te geven.

  8. Doe de tagliolini in het water en kook ze voor ongeveer 3/4 minuten. Wij maken altijd gebruik van een pastapan. Met een pastapan kook je de tagliolini namelijk nog makkelijker. Heb je thuis nog geen pastapan? Hier vindt je betaalbare pastapannen. Wil je meer weten over het koken van pasta? In ons blog ”pasta koken doe je zo” lees je alles over het koken. Pasta koken zoals ze dat in Italië doen!

  9. Zodra de tagliolini gaar zijn kun je ze afgieten. Pak een lepel een doe de tagliolini in de wokpan bij de saus. Roer alles goed door elkaar zodat de pasta aan de rest kan hechten. Breng het geheel eventueel op smaak met wat extra zout en peper.

  10. Schep de pasta met garnalen en chorizo op warme borden en doe er wat geraspte parmezaanse kaas overheen.

  11. Pasta met garnalen en chorizo kun je natuurlijk ook met penne of een andere soort pasta maken. In onze pastashop vind je al onze Italiaanse pasta’s voor je favoriete pasta gerechten. Laat je fantasie de vrije loop!

    Buon appetito!

Dit heb je nodig:
  1. 250 gram tagliolini met citroen van Columbro

  2. Biologische olijfolie

  3. Biologische tomaten passata

  4. 250 gram garnalen

  5. 100 gram pikante chorizo

  6. Knoflook

  7. Basilicum

  8. Pepertje

  9. Parmezaanse kaas

  10. Peper en zout