Stap voor stap bereiden
Pasta met tonijn en tomatensaus smaakt zalig! Een paar simpele ingrediënten en een heerlijk stukje tonijn zorgen voor een heerlijk bord pasta. We laten je zien hoe je dit pasta recept zelf kunt maken.
Voor deze pasta met tonijn en tomatensaus hebben we gekozen voor de spaghetti van Sgambaro. De basis van elk pasta gerecht is natuurlijk de pasta zelf en die moet goed zijn. Daarom kiezen we zonder twijfel voor de spaghetti van Sibillini.
Pak een goede wokpan en zet hem op het middelhoog vuur. Doe een scheutje biologische olijfolie in de pan.
Snij de knoflook en de ui fijn. Fruit eerst de fijngesneden knoflook en voeg daarna de uien toe.
Snij het pepertje fijn en doe hem samen met de kappertjes in de wokpan. Snij daarna de cherry tomaatjes in tweeën en voeg ze toe. Roer alles goed door elkaar.
Pak daarna de tomaten passata en doe deze in de pan. Tip: zodra de fles leeg is kun je wat water in de fles doen. Schud de fles goed heen en weer. Hierdoor haal je alle restjes van de tomaten passata zonder moeite uit de fles.
Zodra de tomaten passata begint te pruttelen kun je het glas droge witte wijn toevoegen. Kies het liefst voor een Italiaanse wijn. In Italië zeggen ze ” de wijn die je gebruikt om te koken, is de wijn die je bij het gerecht drinkt”
Voeg een paar blaadjes basilicum toe en roer alles nog even goed door elkaar heen.
Breng in de tussentijd een grote pan met water aan de kook. Maak eventueel gebruik van een waterkoker om tijd te besparen. Zodra het water kookt kun je wat zout toevoegen om de pasta extra smaak te geven.
Doe de spaghetti in het water en kook ze voor ongeveer 9 minuten. Wij maken altijd gebruik van een pastapan. Met een pastapan kook je de pasta namelijk nog makkelijker. Heb je thuis nog geen pastapan? Hier vind je betaalbare pastapannen. Wil je meer weten over het koken van pasta? In ons blog ”pasta koken doe je zo” lees je alles over het koken van pasta.
Pak in de tussentijd een snijplank en snij de tonijn in mooie blokjes. Pak een wokpan, zet hem op hoog vuur en verhit de olie. Doe de blokjes tonijn in de pan en schroei ze aan alle kanten dicht. Zorg ervoor dat de buitenkant goed bruin wordt maar de binnenkant nog mooi rood is. Zodra ze klaar zijn kun je de wokpan van het gas halen.
Zodra de spaghetti gaar is kun je hem afgieten. Pak een lepel een doe de pasta in de wokpan bij de tomatensaus. Roer alles goed door elkaar zodat de pasta aan de tomatensaus kan hechten. Breng de saus eventueel op smaak met wat extra zout en peper
Voeg de tonijn aan de spaghetti met tomatensaus toe en schep alles door elkaar.
Schep de pasta met tonijn en tomatensaus op warme borden en doe er eventueel wat geraspte parmezaanse kaas overheen. Zonder kaas is dit pasta gerecht in onze ogen net wat lekkerder!
Pasta met tonijn en tomatensaus kun je natuurlijk ook met penne of een andere soort pasta maken. In onze pastashop vind je al onze Italiaanse pasta’s voor je favoriete pasta gerechten. Laat je fantasie de vrije loop!
Buon appetito!
250 gram tonijn, in blokjes gesneden
500 gram tomaten passata
500 gram cherry tomaatjes
Bosje basilicum
Een glas droge witte wijn
Een teentje knoflook
Een ui
Peper en zout
Italiaans pepertje
Schepje kappertjes