Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta peperoni uit de oven

Pasta peperoni uit de oven

Stap voor stap bereiden

Pasta peperoni uit de oven is een heerlijk en simpel pastagerecht. Pasta uit de oven, oftewel pasta ‘al Forno’ in het Italiaans. Een heerlijke manier van pasta bereiden. Daarom vertellen we je precies hoe je deze heerlijke pasta peperoni uit de oven maakt!

  1. De eerste stap in het bereiden van de pasta peperoni uit de oven is het voorverwarmen van de oven. Zet de oven op 180 graden bij een hetelucht oven. Begin ondertussen met het koken van de pasta.

  2. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de tortiglioni van Sgambaro aan het kokende water toe. Kook de pasta ‘al dente’, dit doe je door de pasta een minuutje korter te koken dan op de verpakking staat. De oven zorgt ervoor dat de pasta nog wat verder gaart. Alles over pasta al dente koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken al dente koken doe je zo!‘.

  3. Giet de pasta af en voeg er dan 3/4 van de tomaten passata aan toe. Roer het goed door elkaar zodat de pasta en passata goed mengen.

  4. Pak een ovenschaal en giet het overgebleven deel van de tomaten passata hierin. Voeg daarna ook de helft van de pasta aan de ovenschaal toe. Doe vervolgens de helft van de peperoni over de pasta heen.

  5. Schep hier de andere helft van de pasta overheen. Leg de overgebleven peperoni hier weer boven op. Verdeel als laatste de mozzarella over de pasta peperoni.

  6. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer 15 minuten bakken. Zet de oven de laatste paar minuten op grillstand om de kaas wat knapperiger te maken.

  7. Bestrooi het gerecht als laatste met wat basilicum blaadjes. Niet allen voor de smaak, maar ook voor de kleur natuurlijk.

  8. De pasta peperoni in nu klaar om geserveerd te worden. We raden aan om dit altijd in een warm pastabord te doen. Door een warm bord te gebruiken blijft het gerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kan genieten.

  9. Serveer de pasta peperoni en geniet van dit heerlijke pastagerecht. Buon appetito!

  10. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pastaen alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pastasoort voor dit pastagerecht

De pasta peperoni uit de oven zit vol smaak. Door de pasta keuze proef je de smaak in elke hap die je neemt! Tortiglioni is een pastasoort dit super geschikt is voor in dit gerecht. We hebben gekozen voor de tortiglioni van Sgambaro.  De tortiglioni zijn buisvormige stukjes pasta. Het voordeel van deze soort pasta is dat de olijfolie en alle andere smaken in de buisjes kruipt waardoor je met elke hap een smaakexplosie beleefd.

De ribbels op de tortiglioni zorgen ervoor dat olijfolie ook goed aan de buitenkant blijft hechten. Voor deze tortiglioni van Sgambaro is uitsluitend gebruik gemaakt van Italiaanse durum tarwe uit de regio rond Bologna. Kortom, een echte kwaliteitspasta die perfect past bij dit gerecht en andere recepten met dikkere sauzen.

Tortiglioni van Sgambaro

Tortiglioni kopen

Probeer de tortiglioni zelf en maar ook een lekkere pasta peperoni. Bestel ze in onze pastashop.

Tortiglioni bekijken

De beste wijn voor pasta peperoni

Door de peperoni in het gerecht proef je wat zoute en pittige smaken. Kies een geschikte wijn als tegenhanger van dit gerecht. Ga bijvoorbeeld voor een licht fruitige wijn. Wij combineren dit gerecht het liefst met een rode wijn. Een droge Italiaanse om precies te zijn. We helpen je graag op weg met het uitzoeken van een geschikte wijn.

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

De pasta koken voor deze pasta peperoni is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.

De tortiglioni is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van tortiglioni
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit buisjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De tortiglioni heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de spaghetti, kun je ze meteen bij de rest van de saus doen.Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta peperoni te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Ovenschaal

In dit gerecht speelt de ovenschaal de hoofdrol. Het is daarom van belang dat je een fijne ovenschaal hebt. De ovenschaal moet groot genoeg zijn voor alle ingrediënten en bovendien van goede kwaliteit. Kies het liefst voor een ovenschaal die makkelijk schoon te maken is. Heb je nog geen ovenschaal in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link hieronder en zoek een mooie ovenschaal.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de tortiglioni. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor de pasta alla norma gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Tortiglioni van Sgambaro

  2. 150 gram peperoni of salami

  3. 1 bol mozzarrella

  4. 100 ml tomatenpassata