Stap voor stap bereiden
Pasta met tomaat en basilicum is een heerlijk en makkelijk pasta recept! Het perfecte bordje pasta voor als je weinig tijd hebt. Voor deze pasta tomaat en basilicum gebruiken we heerlijke fettuccine met ei voor een extra rijke smaak.
Voor de pasta, tomaat en basilicum heb je een grote pan nodig. Zet de pan op het vuur en voeg ongeveer 2 eetlepels olijfolie toe.
Snij de knoflook in kleine stukjes en doe de knoflook bij de olijfolie. Verhit de olijfolie en knoflook voor ongeveer 2 minuten.
Snij in de tussentijd het bosje basilicum in kleine stukjes.
Nadat je de knoflook en olijfolie voor ongeveer 2 minuten verhit hebt kun je de tomaten en de fijngesneden basilicum toevoegen. Vul één van de blikjes met water en doe dit bij de tomatensaus. Breng de tomatensaus aan de kook en voeg eventueel wat zout en peper toe.
Zodra de tomaat basilicum saus begint te pruttelen verlaag je de hitte naar de laagste stand. Laat de tomatensaus ongeveer 30 minuten pruttelen tot het een dikke en stevige tomatensaus is geworden.
Zet in de tijd dat de tomatensaus staat te pruttelen een grote pan met water op het gas. Breng het water aan de kook en voeg wat zout toe. Doe de fettuccine met ei in het water en kook de fettuccine voor 3 – 4 minuten. Hou de fettuccine goed in beweging tijdens het koken.
Rasp in de tussentijd wat parmezaanse kaas.
Zodra de fettuccine met ei gaar zijn kun je ze afgieten. Bewaar het pastawater want dit kun je later gebruiken om de pasta wat vochtiger te maken. Voeg de fettuccine bij de tomaat basilicum saus en meng het goed door elkaar heen.
Schep de pasta tomaat en basilicum op warme borden en doe er wat geraspte parmezaanse kaas overheen. Garneer de pasta met een basilicum blaadje.
Wil je de heerlijke tomatensaus vooraf maken? Deze tomatensaus kun je namelijk heel makkelijk in de vriezer bewaren. Hier vind je het tomatensaus recept zodat je het gemakkelijk van tevoren kunt maken! De beste pasta voor je favoriete pasta recept vindt je in onze pastashop.
Buon appetito!
2 x 500gram gepelde tomaten uit blik
Een bosje basilicum
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
100 gram parmezaanse kaas