De beste pastasoort voor dit gerecht
Walnoten zijn echt vitaminebommetjes en leveren veel ijzer, vitamine E en vitamine B1. Om deze pasta nog voedzamer te maken hebben wij ervoor gekozen om een volkoren pasta te gebruiken. De volkoren fettuccine van Sgambaro om precies te zijn. Wat volkoren pasta zo gezond maakt lees je in ons blog ‘Hoeveel vezels zitten er in volkoren pasta?’.
Voor deze volkoren fettuccine wordt uitsluitend gebruik gemaakt Italiaanse volkoren durum tarwe uit de streek van Bologna. Door de kwaliteit van deze pasta hecht de saus zich goed aan de fettuccine. Dit maakt het pastagerecht extra smaakvol. Genoeg redenen om voor deze pasta te kiezen!
Bekijk de volkoren fettuccine in onze pastashop, bestel hem gemakkelijk online en proef hem zelf!
Wijn advies voor pasta alla Nocci
Bij deze pasta alle noci hoort natuurlijk een wijntje. Bij dit authentieke Italiaanse gerecht kiezen we dan ook voor een Italiaanse wijn. Welke wijn het best bij dit gerecht past vertellen we je graag. Omdat dit gerecht walnoten bevat adviseren wij om voor een droge, rode wijn te kiezen. Dit past goed bij de nootachtige smaak van walnoten.
Bestel de wijn gemakkelijk online
Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.
De pasta koken doe je zo
Pasta koken is niet moeilijk. Ook de volkoren fettuccine voor dit pastagerecht niet. Vaak zijn de volkoren fettuccine al binnen een paar minuten gaar. Dus wil je snel pasta koken? Dan is dit de juiste pastasoort om te gebruiken.
Wat wel een uitdaging is tijdens het koken van de volkoren fettuccine, is het feit dat het gehele kookproces en alle handelingen die daar bij horen in een paar minuten plaatsvinden. Daarom is het belangrijk om precies te weten in welke stappen je de volkoren fettuccine op de best mogelijke manier kookt. Daarom hebben we 6 stappen op een rijtje gezet zodat je precies weet hoe je deze pasta kookt:
Pasta koken in 6 stappen:
- Gebruik een grote pan.
De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd! - Doe wat zout in het water
Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?‘ - Gebruik geen deksel tijdens het koken van de volkoren fettuccine
Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip. - Hou de pasta goed in beweging
Doordat de pastasoort uit sliertjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De volkoren fettuccine hebben een korte kooktijd van een paar minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren. - Proef de pasta voor het afgieten
Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen. - Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je het gelijk aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!
Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog:’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.
Alle keukentools
Om deze pasta met walnoten en roomsaus te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.
Wokpan
Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de ingrediënten genoeg ruimte in de pan.
Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Bekijk hier alle wokpannen.
Pastapan
Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.
Heb je nog geen pastapan in huis? Bekijk hier betaalbare maar goede pastapannen.
Flesje met schenktuit
Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Neem hier een kijkje voor goede flesjes met een schenktuit.
Snijplank
Een snijplank heb je nodig om de walnoten in stukjes te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Bekijk hier snijplanken van hout.
Pastaborden
De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta met walnoten en roomsaus dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi stoeltje pastaborden uitkiezen.
- Bekijk de pastaborden op bol.com
- Bekijk de pastaborden op fonq.nl