Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Zwarte pasta met ansjovis, tonijn en croutons

Stap voor stap bereiden

Zwarte pasta heeft zijn kleur te danken aan inktvis inkt. Dit zorgt daarnaast voor een lichte zilte smaak. Dit past super goed bij tonijn en maakt het gerecht extra lekker!

  1. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de zwarte pasta aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat die gaar is. Kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken. Dit staat namelijk altijd op de verpakking vermeld. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  2. Wanneer de pasta gaar is kan je hem afgieten.

  3. Pak een steelpan en doe er een scheutje olijfolie in. Zet op laag vuur en laat de olijfolie warm worden.

  4. Doe de anjovis in de pan. Laat de pan op laag vuur staan en laat de anjovis langzaam smelten.

  5. Zodra de anjovis gesmolten is, voeg je een scheutje pastawater aan de pan toe.

  6. Zet dan het vuur hoog en voeg de zwarte pasta toe aan het de pan. Roer het goed door elkaar en laat het pastawater verdampen en haal de pan dan van het vuur.

  7. Pak er een paar diepe pastaborden bij en schep de pasta op de borden. Gebruik het liefste warme pastaborden zodat het pastagerecht langer warm blijft en je er langer van kan genieten!

  8. Pak dan de tonijn en verdeel deze over de pastaborden.

  9. Voeg vervolgens de croutons aan de pasta toe en verdeel de croutons over de pasta.

  10. Als laatste kun je er nog wat citroenzeste overheen raspen. Dit zorgt voor een frisse smaak en geeft het pastagerecht nog meer kleur!

  11. Serveer de borden en geniet van de zwarte pasta met tonijn en ansjovis. Ook wel pasta cetarese genoemd. Buon appetito!

De besta pasta voor dit pastagerecht

De zwarte linguine van rustichella d’Abruzzo zijn van de hoogste kwaliteit. Een pasta waar je meteen aan ziet dat hij met liefde gemaakt is. Linguine lijkt op spaghetti, maar is net wat platter. Door de inktvis inkt heeft de pasta een zilte smaak. Dit pas perfect bij de ingrediënten van dit gerecht. Om deze reden adviseren wij om deze pasta te gebruiken in dit pastagerecht.

Zwarte linguine met inktvis van Rustichella

Zwarte linguine kopen

De zwarte linguine geven de zwarte pasta met zeevruchten en tomatensaus nog meer smaakt. Onder ze zelf en bekijk ze in onze pastashop!

Linguine

De beste wijn voor pasta met zeevruchten en tomatensaus

Bij een heerlijke bordje pasta met anjovis, tonijn en croutons hoort een bijpassende wijn. We helpen je graag met het uitzoeken van een wijn die perfect bij dit gerecht past. Het is algemeen bekend dat vis een goede combinatie is met witte wijn. Vandaar dat we voor dit gerecht met zeevruchten kiezen we voor een droge, witte wijn. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.  De linguine is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van linguine
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit lange slierten bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De liguine  heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de linguine, kun je ze meteen bij de rest van de saus doen.Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om dit te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor zwarte pasta met tonijn, ansjovis en croutons een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben alle ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de linguine makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor andere soorten pasta. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De zwarte pasta met tonijn, ansjovis en croutons dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Zwarte pasta (linguine) van Rustichella

  2. 40 gram croutons

  3. 1 blikje tonijn (in olijfolie)

  4. 2 stukjes ansjovis

  5. Optioneel: 1 citroen