Stap voor stap bereiden
Zwarte inktvis pasta is écht een keer wat anders! Een heerlijke pasta die ook nog eens in een handomdraai op tafel staat. Zwarte pasta, inktvisringen, tomaten saus en buon appetito!
Pak een goede wokpan en zet hem op het vuur. Doe een scheutje biologische olijfolie in de pan. Snij de knoflook fijn en doe deze in de pan. Fruit de knoflook op halfhoog vuur.
Snij het handjevol tomaatjes in twee delen doe deze in de wokpan. Zet het gas wat hoger en voeg een beetje peper en zout toe. Roer het geheel kort door elkaar heen.
Voeg daarna de inktvisringen toe. Blijf alles goed door elkaar heen roeren en voeg na een paar minuten het glas witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen en voeg de tomaten passata toe. Wacht tot de passata begint te pruttelen en zet het gas daarna meteen laag.
Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en peper toe om de saus op smaak te brengen.
Laat de saus staan en breng in de tussentijd een grote pan met water aan de kook. Maak eventueel gebruik van een waterkoker om tijd te besparen. Zodra het water kookt kun je wat zout toevoegen om de pasta extra smaak te geven.
Doe de zwarte pasta in het water en kook ze voor ongeveer 3 minuten. Wij maken altijd gebruik van een pastapan. Met een pastapan kook je de pasta namelijk nog makkelijker. Heb je thuis nog geen pastapan? Hier vindt je betaalbare pastapannen. Wil je meer weten over het koken van pasta? In ons blog ”pasta koken doe je zo” lees je alles over het koken van pasta.
Zodra de inktvis pasta gaar is kun je hem afgieten. Pak een lepel een doe de pasta in de wokpan bij de pastasaus. Roer alles goed door elkaar zodat de pasta aan de rest kan hechten.
Schep de zwarte pasta op warme borden en doe er eventueel wat geraspte parmezaanse kaas overheen.
Op zoek naar een andere pasta vorm? In onze pastashop vind je al onze Italiaanse pasta’s voor je favoriete pasta gerechten. Laat je fantasie de vrije loop!
Buon appetito!
Zwarte linguine met inktvisinkt
500gram biologische tomaten passata
250gram inktvisringen zonder paneermeel
Een handje vol tomaatjes
Peper en zout
Knoflook
Een glas droge witte wijn