Pastaboek #1: Het pastaboek
Het pastaboek van kooklegende Gennaro Contaldo. Een boek met 50 heerlijke pastagerechten die simpel en duidelijk omschreven worden. In het pastaboek vind je de klassiekers zoals pasta cabonara, maar ook uitdagendere pasta recepten die je zullen verassen. Een aanrader voor als je weinig tijd hebt en toch een traditioneel Italiaans bordje pasta wilt maken. Het boek heeft 128 pagina’s met prachtige fotografie, is in het Nederlands vertaald en is uitgebracht in 2016. Een prachtig pastaboek dat alles omvat wat je over pasta moet weten. Daarom staat het pastaboek van Gennaro Contaldo op nummer 1 in onze top 5 pastaboeken!
Pastaboek #2: Pasta Grannies
Een heerlijk pastaboek waarin de traditionele Italiaanse pastagerechten omschreven worden. Vicky Bennison wilde alle traditionele pasta’s, die generaties lang zijn doorgegeven, vereeuwigen in een prachtig boek. Na een mooie culinaire reis door Italië en na ontelbaar veel gesprekken met Italiaanse nonna’s (oma’s) heeft ze het voor elkaar gekregen om de familierecepten te mogen bundelen in een boek van maar liefst 240 pagina’s. Een pasta boek waar je genoeg pasta inspiratie uit haalt voor de komende jaren! De tekst in het boek is Nederlands en is uitgebracht in januari 2020. Een echte aanrader dus!
Pastaboek #3: De Zilveren Lepel, Pasta
Het pastaboek van ”de Zilveren Lepel” wordt ook wel de pastabijbel genoemd. En dat is niet zo vreemd ook. Een prachtig boek die alles omschrijft wat je over pasta zou moeten weten. Dit pastaboek gaat verder dan pastarecepten. In het boek wordt beschreven welke pasta soort je moet kiezen bij verschillende pastagerechten, hoe je pastadeeg maakt en pasta kunt bereiden zoals dat in Italië wordt gedaan. Een dik pastaboek met 350 heerlijke pastagerechten. Het boek is vertaald naar het Nederlands, heeft 336 pagina’s en is uitgegeven in 2014.
Pastaboek #4: Puur pasta
Op #4 staat het pastaboek ”Puur pasta” van Laura Santini. De naam zegt het al, pure pastagerechten. Punt! Als eigenaresse van een Italiaanse restaurant in London en schrijfster van meerdere bestsellers weet ze waar ze over praat. Het pastaboek omschrijft zonder poespas de gerechten die je thuis gemakkelijk zelf kunt maken. Haar heerlijke pastasauzen staan centraal in de pastagerechten. Ook vertelt ze hoe je glutenvrije pasta kunt maken of thuis zelf verse tortellini kunt maken. Een mooi boek met 176 pagina’s, in het Nederlands geschreven en uitgebracht in 2017. Een boek dat zeker in je boekenkast hoor te staan!
Pastaboek #5: Pasta
Het pastaboek ”Pasta” is een prachtig boek geschreven door Giovanni D’Apice. Een chefkok die als geen ander de traditionele Italiaanse keuken kent. Ook wel de cucina povera genoemd. Een eerbetoon aan de pastarecepten van de normale Italiaan. In dit pastaboek geven 10 befaamde internationale chefs een hedendaagse interpretatie van de klassiekers. Een boek met 192 pagina’s, in het Nederlands geschreven en uitgebracht in 2018. Een pastaboek voor degene die van experimenteren houdt!
Italiaanse pasta shop
Na het lezen van onze top 5 pastaboeken heb je vast en zeker trek gekregen in een heerlijk bordje pasta. Neem dan even een kijkje in onze pastashop met meer dan 120 verschillende Italiaanse pasta’s.