Stap voor stap bereiden
Pesto maken is leuk, snel en eenvoudig om te doen. Pesto maken doe je binnen 15 min met een paar simpele ingrediënten. Pesto is gezond voor je en lekker om te gebruiken voor bijvoorbeeld pasta pesto!
Pesto maken doen we met een vijzel. Een vijzel zorgt namelijk voor het beste resultaat! Heb je geen vijzel in huis? Hier vindt je de betaalbare vijzels om pesto mee te maken. Je kunt pesto natuurlijk ook gewoon met de keukenmachine of blender maken!
Doe het teentje knoflook en het snufje zout in de vijzel en maal het tot een smeuïge pasta.
Voeg de verse basilicum blaadjes toe en blijf malen tot het geheel fijn gemalen is.
Doe ook de pijnboompitten en de parmezaanse kaas in de vijzel en maal het geheel tot pesto.
Voeg als laatste de olijfolie toe. Mix de pesto tot het goed gemengd is en één geheel vormt.
Combineer de pesto met bijvoorbeeld spaghetti of penne om heerlijke pasta pesto te maken! Mocht je pesto overhebben kun je dit gewoon in een voorraadbus in de koelkast zetten. De pesto blijft ongeveer 6 weken houdbaar. De beste pasta voor je favoriete pasta recept vindt je in onze pastashop.
Buon appetito!