Stap voor stap bereiden
Deze spaghetti all’arrabbiata zijn lekker en super makkelijk te maken. Binnen 20 min heb je een heerlijk pasta gerecht op tafel. Voor dit pasta gerecht gebruiken we heerlijke biologische spaghetti. All’arrabbiata is een pikant pasta gerecht dus weet waar je aan begint!
Deze spaghetti all’arrabbiata is super makkelijk en snel te maken. Wist je dat pasta all’arrabbiata letterlijk vertaald ”boze pasta” betekend. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de rode peper die door de tomatensaus heen zit.
Snij de peper en de bladpeterselie fijn. Pel de knoflook. Gebruik de zaadjes van de peper voor een pikantere saus.
Pak een grote wokpan en doe er ongeveer twee eetlepels olijfolie in. Verhit de olijfolie en voeg de peper en knoflook toe. Bak dit tot de knoflook lichtbruin is.
Haal de knoflook uit de pan en gooi ze weg. Voeg de gepelde tomaten en de helft van de bladpeterselie toe. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen.
Doe de spaghetti in het water en kook ze voor ongeveer 9 minuten. We gebruiken een pastapan voor het koken van de pasta. Met een pastapan kook je de fusilli namelijk nog makkelijker. Heb je thuis nog geen pastapan? Hier vindt je betaalbare pastapannen. Wil je meer weten over het koken van pasta? In ons blog ”pasta koken doe je zo” lees je alles over het koken. Pasta koken zoals ze dat in Italië doen!
Rasp tussendoor de parmezaanse kaas.
Haal de spaghetti uit het water. Gooi het kookwater niet weg. Dit kun je later gebruiken om de pasta wat vochtiger te maken. Voeg de spaghetti bij de all’arrabbiata saus en meng het geheel voor ongeveer 1 minuut.
Pasta all’arrabbiata kun je natuurlijk ook met penne of een andere soort pasta maken. In onze pastashop vind je al onze Italiaanse pasta’s voor je favoriete pasta gerechten. Laat je fantasie de vrije loop!
Buon appetito!
500 gram spaghetti
2 teentjes knoflook
3 takjes bladpeterselie
1 fles tomaten passata
150 gram parmezaanse kaas
1 rode peper