Stap voor stap bereiden
Spaghetti bolognese is één van de bekendste pasta recepten van Italië. Spaghetti bolognese maken kost wat tijd maar dat is dit pasta recept zeker waard! Met een paar simpele ingrediënten zet je een heerlijk bordje pasta op tafel. Met dit spaghetti bolognese recept weet je zeker dat de pan leeg gaat! Voor dit pasta recept gebruiken we spaghetti van Sgambaro.
De basis van Italiaanse spaghetti bolognese is natuurlijk de saus. Pak een snijplank en snij de knoflook, wortel, ui en selderijstengel in kleine blokjes.
Pak een grote wokpan en doe er wat olijfolie in. Zet de pan op hoog vuur en doe het rundergehakt in de pan. Rul het gehakt zodat het goed bruin is. Voeg het takje rozemarijn toe aan het gehakt.
Doe de fijngesneden ui, wortel en selderij in de pan. Meng het gehakt en de groeten goed door elkaar heen. Voeg daarna de knoflook toe. Laat het geheel even goed pruttelen.
Pak een goede rode wijn en giet de wijn in de pan. Zorg ervoor dat je de wijn toevoegt op hoog vuur. De alcohol moet namelijk verdampen. Blijf het geheel goed door elkaar heen roeren totdat het vocht en de alcohol verdampt zijn.
Zet het vuur wat lager en voeg de tomaten passata toe. Breng de saus op smaak met wat peper en zout. Wacht totdat de bolognesesaus pruttelt en voeg een halve liter water toe. Zodra de bolognesesaus pruttelt kun je het vuur laag zetten. Doe een deksel op de pan en laat de saus voor ongeveer 1,5 uur pruttelen. Roer af en toe door de saus heen.
Als de bolognesesaus bijna klaar is kun je de spaghetti gaan koken. Zet een grote pastapan met water op hoog vuur en breng het water aan de kook. Voeg wat zout toe aan het kokende water. Met een pastapan kook je de spaghetti nog makkelijker. Nog geen pastapan? Hier vindt je betaalbare pastapannen.
Gooi de spaghetti in het kokende water. Kijk goed op de verpakking hoe lang je de spaghetti moet koken voordat deze gaar is.
Zodra de spaghetti gaar zijn kun je ze afgieten. Bewaar het pastawater want dit kun je later gebruiken om de pasta wat vochtiger te maken. Voeg de spaghetti bij de bolognesesaus en meng het goed door elkaar heen.
Schep de spaghetti bolognese op warme borden en doe er wat geraspte parmezaanse kaas overheen. Garneer de spaghetti eventueel met wat peterselie.
Spaghetti bolognese kun je natuurlijk ook met penne of een andere soort pasta maken. In onze pastashop vind je al onze Italiaanse pasta’s voor je favoriete pasta gerechten. Laat je fantasie de vrije loop!
Buon appetito!
500 gram rundergehakt
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
150 ml rode wijn.
300 ml tomaten passata
1 takje rozemarijn
Peper en zout
Een teentje knoflook