Stap voor stap bereiden
Spaghetti carbonara is het favoriete pasta gerecht van bijna iedere Italiaan. Spaghetti carbonara is makkelijk om te maken en staat zo op tafel. Voor onze spaghetti carbonara gebruiken we spaghetti van Sgambaro. Gezond en lekker!
Doe de parmezaanse kaas en de eidooiers in een kom en meng het tot het een geheel is. Kruid het mengsel met flink wat zwarte peper en zet het apart.
Snij de panchetta of spek in kleine blokjes en doe het samen met wat olijfolie in een wokpan. Druk de teentjes knoflook plat en doe ze bij de panchetta in de pan. Bak de panchetta tot het bijna bruin is.
Breng in de tussentijd een grote pan met water aan de kook. Maak eventueel gebruik van een waterkoker om tijd te besparen. Zodra het water kookt kun je er wat zout aan toevoegen om de spaghetti carbonara extra smaak te geven.
Doe de biologische spaghetti in het water en kook de spaghetti voor ongeveer 8 minuten. Met een pastapan kook je de spaghetti nog makkelijker. Nog geen pastapan? Hier vindt je betaalbare pastapannen.
Zodra de spaghetti gaar zijn kun je ze afgieten. Bewaar het pastawater want dit kun je later gebruiken om de pasta wat vochtiger te maken. Voeg de spaghetti bij de panchetta en meng het goed door elkaar heen op halfhoog vuur. Voeg een scheut kookwater toe aan de spaghetti carbonara en voeg het mengsel van ei en parmezaanse kaas bij de rest. Blijf de spaghetti carbonara goed door elkaar heen mengen. Voeg eventueel nog wat kookwater toe totdat de spaghetti goed romig is geworden.
Schep de spaghetti carbonara op warme borden en doe er wat geraspte parmezaanse kaas overheen. Garneer de spaghetti eventueel met een extra snufje peper.
Spaghetti carbonara kun je natuurlijk ook met penne of een andere soort pasta maken. In onze pastashop vind je al onze Italiaanse pasta’s voor je favoriete pasta gerechten. Laat je fantasie de vrije loop!
Buon appetito!
4 eieren
50 gram parmezaanse kaas
300 gram panchetta of spek
2 teentjes knoflook
Zwarte peper